skip to Main Content
Telefon: +45 2080 9805 - E-mail: claus@dengodeterapi.dk

3 tips til bedre selvværd

3 tips til bedre selvværd

Den-Gode-Terapi-bedre-selvvaerd-680pxNår jeg taler med klienter, så oplever jeg MEGET tit, at når alt kommer til alt, så handler det om selvværd. Her er det godt at kende forskellen på selvværd og selvtillid. Selvværd handler om din værdi, den værdi du mener at have for andre, altså noget udefra kommende. Selvtillid handler om dét du kan, eks. at være god i skolen, god til dit arbejde eller andre ting.

Dit selvværd bliver dannet tidligt. Det gode selvværd skabes af erfaringer i din barndom, fra eks. forældre eller andre voksne i din omgangskreds viser dig at du er elsket. Altså når du bliver set på med kærlige øjne for den du er.

Det kan være utroligt svært at gå rundt med lavt selvværd. Men det gode er at du kan arbejde med det selv. Selvom det til tider kan være svært, så er det ikke umuligt. Hvis du alligevel synes det er for svært at arbejde med alene, så kan du få hjælp, eks. hos mig.

Her er 3 tips til bedre selvværd:

  1. Det vi fokuserer på vokser. Så derfor… fokusér på de positive ting i dit liv. Skriv 3-5 positive ting fra den forgangne dag ned i en lille bog hver aften, inden du lægger dig til at sove. Bladr’ bogen igennem en gang imellem, for at huske på de gode ting i dit liv.
  2. Lad være med at sammenligne dig selv med andre. Der er altid nogen der kan noget du ikke kan, men det betyder ikke de er bedre end dig.
  3. Stil spørgsmål til dine tanker. “Er det virkeligt rigtigt at jeg så uduelig som jeg går rundt og tror?”

Tal med dine venner eller veninder om dine tanker om dig selv. Jeg er sikker på at der er flere i din omgangskreds der har samme tanker. Måske kan I sammen arbejde på jeres selvværd.

Ha’ en god dag.

Hilsen
Claus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top
×Close search
Search