skip to Main Content
Telefon: +45 2080 9805 - E-mail: claus@dengodeterapi.dk

Du er IKKE din diagnose

Du er IKKE din diagnose!

Jeg hører ofte mennesker bruge en/deres diagnose til at beskrive dem selv. De sætter en label på dem selv eller andre. “arh det er fordi jeg er særlig sensitiv”, “det er fordi jeg er depressiv” eller “hun er bare så bordeline”.

Undgå at din kamp bliver din identitet

Det er så nemt at sætte en label på ting. Det fungerer som en smutvej til forståelse. Men i min optik er det en stor fejl når vi bruger en diagnose til at lable os selv med. Det er som om diagnosen bliver en definition af hvem vi er og det er meget endimensionelt og alt for begrænsende. Det bliver svært at være os selv, når vi gemmer os i diagnosen.

Som med mange andre ting er det sådan at det vi fokuserer på vokser. Så hvis du allerede inden du går i gang med noget fortæller dig selv at du, pga. din diagnose/label ikke kan gøre det fuldt ud, så har du tabt på forhånd.

“Whether you think you can, or you think you can’t…you’re right.” ~ Henry Ford

Så hvad kan du selv gøre?

  1. Lad være med at være din diagnose
  2. Vær god ved dig selv og tænk positivt
  3. Beslut dig for at du vil have det bedre.

Vilje er den stærkeste medicin du kan tage! En diagnose kan være en god vej til at få det bedre. Men lad være med at definere dig selv med den! Det fortjener du ikke. Du er MEGET mere end din diagnose!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top
×Close search
Search