skip to Main Content
Telefon: +45 2080 9805 - E-mail: claus@dengodeterapi.dk

Rejsningsproblemer?

Oplever du rejsningsproblemer?

Det gør hver anden mand over 40 år, i større eller mindre grad! Yngre mænd kan også opleve problemer med at få rejsning, men de skyldes for det meste psykologiske årsager.

Mange tror, fejlagtigt, at rejsningsproblemer er det samme som slet ikke at kunne få rejsning. Men sådan er det ikke.

Rejsning er en ikke noget, som kun involverer én bestemt kropsdel. Rejsning er et samspil mellem psyken, hormonbalance, nervesystem og hjertekarsystem. Rejsning kræver, at du bliver seksuelt stimuleret, og at der kommer blod nok til penis.

Definitionen på rejsningsproblemer er, at man ikke er i stand til at få fuld rejsning eller ikke kan bevare rejsningen længe nok til at gennemføre et samleje.

Rejsningsproblemer kan stamme fra:

  • Dårligt selvværd – tanker om at man eks. ikke slår til seksuelt. Man er derfor alt for fokuseret på partnere, og angsten for ikke at slå til kan gå ud over rejsningen.
  • Stress og personlige problemer – hvis du har personlige- , økonomiske -problemer, eller angst for eks. at miste jobbet har svært ved at være fokuseret på nuet, så kan det udløse stresshormoner. De kan i særdeleshed hæmme lysten og rejsningen.
  • Problemer i parforholdet – det kan være særdeles svært. Det kan hæmme intimiteten og dermed gå ud over rejsningen eller sexlysten.
  • Sygdomme – som åreforkalkning, overvægt, sukkersyge eller alkoholisme.
  • Mekaniske problemer” med pikken – der kan være fysiske problemer der hindrer rejsning, som lækager i det system der lukker af og holder pikken stiv. Man kan også have været ude for en ulykke

Det kan være rigtigt rigtigt svært at tale om rejsninsproblemer. Både med din partner, venner, familie og sågar også med lægen. Det er et kæmpe tabu fordi der er mange svære følelser indblandet.

Det går ud over selvværdet!

Rejsningsproblemer går som regel ud over selvværdet. “Jeg er ikke en rigtig mand når jeg ikke kan få rejsning”, “Jeg kan ikke tilfredsstille min partner” eller “Jeg er ikke god nok når min pik ikke virker”. Tankerne er mange og de er svære at håndtere.

Hvordan med terapi?

Jeg kan hjælpe dig med de psykiske sider af dine rejsningsproblemer. Det kan være problemer med dit selvværd og dialogen med din partner, hvor både individuel terapi og parterapi være en god løsning.

I terapien får jeg også indblik i dine problemstillinger. Hvis I kommer som par, så får jeg et indblik i jeres måde at kommunikere på. Det betyder, at der kan tages hånd om konflikter – såvel i hos den enkelte som jer imellem. Der bliver sat ord på hæmninger, misforståelser, tabuforestillinger, skyld, skam, frygt og aggressioner, og herigennem bliver det muligt at tale om og bearbejde disse følelser.

Ofte hjælper det at tale om de svære tanker og stærke følelser der er forbundet med rejsningsproblemer. Jeg har naturligvis 100% tavshedspligt, så intet af det vi taler om forlader terapilokalet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top
×Close search
Search